trajno-odstranjevanje-dlakLaser IPL+RF (radiofrekvenca) združuje dve energiji kar nam omogoča varnejše in učinkovitejše rezultate z manj energije. Celice melanina ter lasni mešički absorbirajo specifično valovno dolžino, kar privede do gretja lasnega mešička ter ga selektivno uniči. Aktivno hlajenje kožne površine pa zagotavlja varen in neboleč postopek.
Tretmaji z IPL+RF laserjem se lahko izvajajo na vseh delih telesa: obrazu, bradi, pazduhi,hrbtu, trebuhu, rokah, bikini predelu, nogah. Zaradi neenakomerne rasti dlak je za končni rezultat potrebno 6-8 terapij, saj lahko dlake odstranimo le v fazi rasti. Število potrebnih tretmajev je za vsakega posameznika različno, saj je odvisno od barve in debeline dlak, tipa kože, gostote poraščenosti in hormonskega stanja.
Zaradi hormonskih sprememb in  obnove lasnih foliklov na tretiranem delu telesa se lahko dlačice ponovno pojavijo, zato je nekje po 2-3 letih priporočeno ponoviti tretma, da bi vzdrževali doseženi rezultat, a so dlačice, ki se pojavijo redkejše, tanjše, svetlejše.

IPL pomeni slovensko intenzivna pulzna svetloba Valovne dolžine so običajno od 400-1200nm, s filtrom pa se ta valovna dolžina še ustrezno omeji.

Laser je vedno točno določene valovne dolžine, medtem ko je IPL različnih valovnih dolžin. Moč laserja je višja, glede na določeno valovno dolžino.


11032149 609426769157173 3225410041290317604 oPomembno je vedeti
Pred prvim tretmajem odstranjevanja dlačic opravimo pregled kože, razgovor s stranko in opravimo test kože.
Vsaj 1 mesec pred posegom si dlačič ne depilarajte z voskom, ni priporočljivo puljenje in beljenje dlačič,  ampak le britje. Pomembno je tudi, da koža ni osončena.
Pri tretmaju pacienti občutijo različne občutke; lahko kot rahlo bolečino, pekoč občutek, bolečina pa je tako blaga, da jo v večini primerih prenese velika večina pacientov. Morebiten neprijeten  pekoč občutek izzveni nekje po 1 uri. Lahko pa se na mestu odstranjevanja dlačic pojavi tudi rahla rdečina, ki pa izzveni v 24-48 urah.
Po terapiji morebiten otekel predel hladite z mrzlo kompreso, vsaj mesec dni po terapiji se izogibajte sončnim žarkom in solariju,  uporabljajte kremo za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem. Sončenje lahko namreč povzroči obnovo melanina, kar pa lahko povzroči povečano pigmentacijo. Po tretmaju bodite pozorni,  da ne pride do poškodb na koži, vsaj en teden. Pri umivanju ne uporabljajte prevroče vode in ne drgnite kože z brisačo, ampak le nežno obrišite.
Priporočamo uporabo vlažilnih krem ali gelov.
Dlačice začnejo odpadati nekje po 10-20 dneh.
Rezultati so najbolj učinkoviti pri temnih, debelejših dlakah, pri svetlejših in sivih dlakah pa je potrebno več terapij. Intervali med posameznimi terapijami so različni, glede na obravnavan predel, so pa nekje med 25-50 dni. Med posameznimi intervali dlačice le brijemo.
Lasersko depilacijo odsvetujemo v času nosečnosti, v primeru epilepsije, diabetesa, nagnjenosti kože k brazgotinjenju, ter če se zdravite z zdravili, ki lahko izzovejo fotosenzibilnost.